KASIM AYI FAALİYETLER

KASIM AYI FAALİYETLER

29.12.2023 84

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

KASIM AYI RAPORU

 

Okul Yürütme Komisyonunun Kurulması

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN'in tanıtımını yaptığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okulumuzda Okul Yürütme Komisyonu kurulmuştur. Komisyon, 15/11/2023 tarihinde okul müdürümüzün  başkanlığında müdür yardımcımızın koordinesinde toplanarak ilk toplantısını gerçekleştirmiştir.

Toplantıda, yürütülecek projenin amacı, kapsamı ve hedefleri hakkında bilgi verilmiştir. Komisyon başkanı projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için komisyon üyelerine görev ve sorumluluklarını ifade etmiştir..

Okul komisyonumuzun görev ve sorumlulukları şu şekildedir:

  •            Projeyi okulumuzun tüm paydaşlarına tanıtmak.
  •            Proje uygulama süresince yapılacak etkin ve faaliyetleri planlamak ve projenin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak.
  •            Proje sürecini takip etmek ve koordinasyonu sağlamak.
  •             İl millî eğitim müdürlüğünce proje kapsamında duyurusu yapılan il geneli yarışmaların duyurusunu yapmak ve katılımı teşvik etmek.

 

Bilen Oturur Etkinliği

Kasım ayı sürsince tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği gerçekleştirildi. Öğretmenler, yeni öğrenilen kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını tahtaya yazdılar. Sınıftaki bütün öğrencileri ayağa kaldırdılar ve tahtadaki kelimelerin eş anlamlısını sırayla öğrencilere sordular. Doğru yanıtı veren ayaktaki öğrenci yerine oturdu. Tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar etkinliklere devam edildi 

Pano Çalışması 

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okulumuzda 20/11/2023- 24/11/2023 tarihleri arasında “Pano Çalışması” gerçekleştirilmiştir.

Pano çalışması, okulumuz zümre başkanı sınıf öğretmenlerimizin koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya bütün kademelerdeki sınıflardan öğrenciler katılmıştır.

Faaliyet kapsamında öğrencilere önemli klasik eserler sunulmuştur. Öğrencilerimiz bu eserlerden seçtiklerini okuyarak eser hakkında edindikleri bilgileri panolara yansıtmıştır.

Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz önemli klasik eserlerimiz hakkında bir takım bilgiler edinmiştir. Daha başka eserleriöizi incelemek adına öğrencilerimizde merak duygusu gelişmiştir.

Sözlük Tasarım Yarışması

Okulumuz zümre başkanı sınıf öğretmenleri “Sözlük Tasarım Yarışması” duyurusu yaparak proje uygulama planında da belirtildiği üzere yarışma düzenlediler. Öğrenciler, kendi çizimleri olan sözlükleri önce kendi sınıfına dha sonra komisyona sundular. Kendi sınıfında birinci seçilen eserler proje komisyonu tarafından değerlendirilerek birinci, ikinci ve üçüncü sıraya yerleşen öğrenciler ödüllendirildi. Öğrenciler, sözlüklerin nasıl yapılabileceği konusunda fikir sahibi oldular. Birinci olan sözlük tasarımı ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Genel Değerlendirme

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çerçevesinde Kasım ayında yapılan faaliyetlerle öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve evrensel ahlaki değerlerimizi benimsemeleri amaçlanmıştır. Gerçekleştiriken faaliyetlerde öğrencilerin iş birliği içinde çalışmaları sağlandı. Öğrenciler hayal güçlerini kullanarak yaptıkları sözlük tasarımları ile estetik becerilerini geliştirdi. Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimsediklerini ve projeden yararlandıklarını gösterdi.